RE

Interno odeljenje Pančevačke bolnice dobilo donaciju od firme “BSP”

29.08.2012.

ZR “BSP” koja se bavi proizvodnjom bolnicke opreme doniralo je Internom odeljenju pančevačke Bolnice sedan kreveta i sedam ormarića, a četiri nosača za infuziju koristiće Odeljenje za onkologuju. Dušeke je donirao Miladin Graovac vlasnik Auto kuće „Graovac„.

Porodica Marković dugogodišnji je donator pančevačke Bolnice. Da se uključe u akciju Marković je pozvao i ostale privrednike, Regionalnu privrednu komoru, javna preduzeća, banke, zanatlije, a od gradonačelnika Pančeva zatražio da organizuje odbor koji bi akciju vodio.

“Nebrojeno puta  proteklih godina obećavana je pomoć Internom odeljenju ali ona nije stigla. Zato smo se nekoliko kolega iz Udruženja zanatlija i ja dogovorili da pokrenemo širu akciju za opremanje Internog odeljenja. Ne mogu ja kao građanin ili pojedinac da obilazim banke i sakupljam novac za Bolnicu, ali organizovanjem odbora i formiranjem fonda moglo bi lakše i brže”, rekao je novinarima gdin jedan od osnivaca firme  a sada penzioner i saradnik firme Pavle Marković.

Akciju za pomoć Internom odeljenju pančevačke Bolnice, Marković i nekoliko njegovih kolega iz Udruženja zanatlija dogovorili su pre nekoliko meseci sa rukovodstvom Bolnice. Gradonačelnik Pančeva dr Svetozar Gavrilović zahvalio je Markoviću na brojnim donacijama za Bolnici i Domu zdravlja i rekao da je Grad nadležan za primarnu zdravstvenu zaštitu, da je Bolnica u nadležnosti Pokrajine ali da prihvata inicijativu za formiranje Fonda za pomoć pančevačkoj Bolnici.

“Planiramo da osnujemo odbor sa fodom kako bi se sredstva donirala za lečenje pacijenata i za rad lekara i osoblja. Grad je nadležan za Dom zdravlja i ambulante, ali to ne znači da nećemo pomagati Bolnicu” – rekao je gradonačelnik.

Pavlu Markoviću, kako je rekao, čoveku velikog srca, zahvalio se na donaciji i gradski većnik za zdravstvo dr Drušan Malić.

“Moramo iznaći načina i više sredstava odvojiti za zdravstvo. Lično ću se založiti da izdvojimo više novca za našu zdravstvenu ustanovu. Zahvaljujem svim ljudima i Pavlu posebno jer ovo nije prva donacija ovog dobrog čoveka” rekao je većnik.

Markoviću se zahvalio i akciju podržao i direktor Bolnice dr Milan Milić.

Kardiolog Internog odeljenja dr Novica Djordjević rekao je da za rešavanje svih problema Internog odeljenja treba mnogo novca ali da se i ovako malim ali značajnim koracima može mnogo uraditi.

“Interno odeljenje ima šest nivoa sa 8.000 kvadrata. Zamolio bih male privrednike da promene stolariju. Zatim, svi koji žele da pomognu mogu pomoći i malim donacijama. Možemo menjati sobu po sobu… a cilj je da ovo odeljenje bude sredjeno, naravno uz pomoć Grada i Pokrajine u čijoj je nadležnosti Bolnica” – rekao je dr Đorđević.